Der kan stilles mange “3 spørgsmål”. Jeg har for lang tid siden stillet “3 spørgsmål” af mere taktisk/strategisk karakter.
Tanker man kan bruge til afklarende formål på den “lange bane”.
Her er tre spørgsmål som du kan stille fra måltid til måltid. Eller evt. fra mundfuld til mundfuld
Hvorfor vil du spise nu?
Hvis du stiller dig det spørgsmål af andre årsager end at søge ophør af sultfornemmelse, så overvej om spisningen har noget med hele kerneformålet med mad at gøre: at optage næring.
Det er helt iorden, at du har lyst til at spise af andre årsager fx sociale, psykologiske eller helt fjerde årsager.
Der intet galt i det. Ingen grund til at bebrejde dig for den form for spisning. Den er helt naturlig og en del af hverdagen for de fleste af hos.
Hvad vil du spise nu?
Du vil naturligvis spise hvad du har adgang til eller hurtig får adgang til.
I Danmark er der meget sjældent langt til nærmeste kalorie-tilbudssted. Det være sig lige fra Grønhandlere over supermarkeder videre til fastfoodsteder eller køkkenskabe med allerede indkøbt mad
Uanset hvad du har tænkt dig at spise, så før du overvejer den første bid, så husk næste spørgsmål:
Hvordan vil du spise nu?
I bilen, foran fjernsynet, anrettet, direkte fra emballagen.
Kunne det tænkes, at den måde du spiser på har indflydelse på hvordan og hvad du spiser…..og måske mere væsentlig:. Hvor meget (!ups, det var lige et fjerde spørgsmål)