Fjerne hjernekirurgien ved vægttab.

På ingen måde ønsker jeg, at forklejne de lødige professioners lange uddannelse og ej heller feje hele deres faglige stolthed af banen.

Der kan sagtens være en specielle problemområder for patienter som kræver sundhedsfaglig assistance af den hvidkitlede slags.  Det er slet ikke det segment som jeg vil tale om her. Dertil mangler jeg simpelthen netop sundhedsfaglig viden af den lødige slags.

Dem jeg ønsker tiltale med denne artikel, er dem som gør et (stort) nummer ud af, at lige netop de selv lige skal gufle en chokoladestang eller netop ikke lige tager de ekstra skridt eller pedaljoggning på cyklen.

Problemet med at sætte dagligdags beslutninger ind i en problemkontekst er, at så er det lettere at problematisere en beslutning, handling eller vane uden at det reelt er nødvendigt.

Det handler heller ikke om, at “tage sig sammen”. Op i r…. med “tage sig samme”. Det har aldrig virket, virker ikke og vil aldrig komme til at virke. En længere beskrivelse finder du her.

Det handler om noget helt andet mere grundlæggende. Det handler om hvilke ønsker man har om fremtiden og hvad man har tænkt sig at gøre for at opfylde dem?   Hvilke barrierer har man reelt? Hvilke sætter man for sig selv?

Jamen det er ok at fravælge knæ-ødelæggende motion a la løb.    Men der er altså ingen grund til at standse sin informationsøgning der!  Der findes faktisk masser af sportsgrene og aktiviteter, hvor ens puls kommer temmelig højt op….og man har det SJOVT imellemtiden.  Ja, du læste rigtig sjovt.  Prøv og tænk at kombinere at have det sjovt med motion.   En utænkelig situation?    Hvordan det?  Hvem siger, at det er utænkelig? Gør du selv det? så har jeg kun et spørgsmål: hvorfor sætter du denne barriere? (pssssst, ofte har du en eller anden plat søforklaring).

Stil spørgsmål til din egen formåen!   Husk, at du kan 10 gange så meget som du selv tror!

This entry was posted in Hjerne and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Fjerne hjernekirurgien ved vægttab.

  1. Pingback: Sygeligfisering af overvægt « de3faktorer.dk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.