Den 1. flødebolle feder ikke.

 

Det er faktisk ikke en ved siden af overskrift.

 

Man skal lige huske på, at altså gerne skal gå  lang tid før man igen kan kalde en flødebolle for:   den første.

Husk lige, at i følgende er synonymer for  flødebolle i den sammenhæng: chokolade, chips, sukkersodavand, lakridser, vingummi’er, alkohol, store og små kager, hvidt brød og alle de andre ting du udemærket er klar ikke hører hjemme i en vægttabs-proces.

Og jeg taler om vægten på en flødebolle uanset hvilke af de andre ting der bliver sat istedet for dvs. hvis jeg taler om en flødebolle, så er vejer den ca. 16 gram, hvilket så er 16 gram chokolade.

I min besøgs-statistik kan jeg se, at rigtig mange besøgende finder mit site ved at søge efter fednings-effekten på flødeboller.   Lad mig sige det sådan:  Problemet med flødeboller og for såvidt al anden form for slik er, at de kun bærer tomme kalorier med sig.

En tom kalorie er kendetegnende ved, at der ikke følger nogen mikronæringsstoffer med ved indtagelse af kalorien og oftest er kalorien meget forarbejdet, så kalorien hurtig kan sætte sig på sidebenene (medmindre du altså dyrker ret meget motion).
Et æbles kalorier er ikke tomme kalorier, da der fra naturens side er vitaminer i, samtidig med at du får noget mæthedsfornemmelse i form af, at maven skal “arbejde” noget mere for at få fat på de kalorier som er i æblet. Der er godt nok ikke meget fuldkorn i æblet, men alene det at æblet uforarbejdet ved indtagelse giver det maven noget mere at arbejde med

Et andet problem med tomme kalorier er, at de ofte findes i produkter med høj kalorietæthed dvs. du skal ikke spise særlig mange gram af produktet før du har fået en masse kalorier….men ikke nogen mæthed eller mikronæringsstoffer.

Jeg syntes da lige, at I skal se en lille skæg sættenisse fra en flødebolleproducent:

Næringsindhold Flødeboller

This entry was posted in Hjerne and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.