Alt hvad du gør, gør du fordi du vil dig det gode.
Tænk sig, at have den tankegang i forbindelse mad. Uanset hvad du spiser, hvornår du spiser, hvorfor du spiser eller hvordan du spiser.
Straks tænker du, at der jo kommer den dårlige samvittighed og overfalder dig efter du har kværnet Rittersporten.
Alle vaner gør du fordi vanen gør noget godt for dig. Vanen vil også have nogen bivirkninger. Den dårlige samvittighed kan være en sådan bivirkning. Din overvægt kan være bivirkningen af dine vaner.
I tilfælde af, at du så påtager dig en adfærd, hvor du bearbejder bivirkningen, men ikke det gode som din vane egentlig dækker af behov.
Det er faktisk ret logisk.
Lad os tage en klassiker: chokolade.
Chokolade gør godt. Nydelsen fra A-Z.
Det er i den menneskelige natur, at du gerne vil have det godt. Siden chokolade gør godt, så spiser du naturligvis chokolade.
Chokolade gør godt og har en bivirkning. Den indeholder kalorier i stor stil. Ret mange faktisk.
Kan vi være enige om, at man kan have det godt på andre måder end med chokolade?
I så fald se om behovet for at have det godt kan opfyldes på andre måder end chokolade.
Det kan godt være en knast eller to, som skal bearbejdes. Det gør godt i sidste ende at gennemskue hvordan.
Tænk på nogen af de andre teknikker som er beskrevet her på de3faktorer.dk. Sæt tankernes tempo ned….vær opmærksom…brug din forstand, engagement….sæt handling bag.
Du gør dig kun godt….nu…på kort sigt…og den lange banehalvdel.