generelt er jeg jo en positiv person og uanset hvor dårlig noget er, så prøver jeg se det positive i det.
GDA-mærkningen er og bliver en elendig ordning, når det gælder om ernæringsmærkning af produkter klassificeret som menneskeføde.
Jeg har tidligere skrevet, at GDA-mærket kan være en udemærket ledetråd om hvilke produkter man holde sig fra.
Igen prøver jeg at finde det positive ved GDA-mærket (ja, det er 3 måneder siden, men det viser vel bare hvor svært det er).
Det fede ved de små portionsstørrelser som bruges i GDA-mærket er, at man ligesom kan vælge varen ud fra hvor mange mennesker man er om dele indholdet.
Fx chips har portionsstørrelsen 25gram (en meget lille håndfuld). Ofte kommer chipsposer i 200 grams poser. dvs når du er i et selskab på 7 og derunder, så bør du ikke tilbyde chips. Medmindre du gider at smide de sindsygt dyre kartofler ud (chips er nok de dyreste kartofler du kan købe 🙂 ). Og hvor tit er du egentlig i et sådant selskab? Er det i hverdagen?
Selv når du er i større selskaber, så er har gulerods- og agurkestænger en større tiltrækningskraft end fedtede chips. Prøv det.