Det mest hensigtsmæssige er naturligvis helt undlade fedt under tilberedning.
Og uanset om du har gas-, glaskeramisk eller induktionskomfur, så er kan du sagtens finde en god teflonpande, hvorpå du kan stege din kvalitetsbøffer. Om panden skal have termospot eller hvad der nu findes af niftige features er et tempermentssag. Personlig kan jeg nu godt lige have hånden 1-2 centimeter over pandens overflade for at mærke om bøffen kan lægges på eller ej.
Diverse producenter påstår, at det er hamrende ligegyldigt om du bruger metalredskaber på panderne eller ej. Min personlige erfaring: Brug kun plastic eller træ.
Jeg har endnu tilgode at se en pande som kan holde til hvad som helst…..måske findes de til industriel brug, men til alm. husholdning har jeg endnu ikke set det……og det uanset om det er en pande fra Netto eller specialisenkræmmeren.
Pingback: Tip 39: Biksemad « de3faktorer.dk
Pingback: Tip 54: Smørstegning « de3faktorer.dk