Indrømmet, at jeg i tip 43 hvor jeg skrev at fedt er smagsbærer….hvilket også er rigtigt.
Jeg vil lige have lov til at trumfe med: krydderier!
Krydderier har den herlige fordel, at de er total fedtfri…tilgengæld kræver det en smule mere omtanke at bruge dem.
For lidt krydderi kan være lige meget…for meget krydderi fjerner fokus fra hvad råvaren smager af. korrekt anvendelse af krydderi, jamen dog sikke en herlig oplevelse din mad bliver.
Desværre har jeg ikke kunne finde en fornuftig liste over hvilke krydderier som bruges til hvilke råvarer.
Mest hensigtsmæssig er naturligvis at bruge opskrifters krydderihenvisning…..der er dog intet til hinder for, at du selv eksperimenterer lidt med krydderi.
Lige et lille tip: la’ vær med at købe dig fattig i hele supermarkedets krydderihylde. efter åbning har krydderier desværre den tendens at miste deres smag, så find nogen gode krydderier og brug dem. Frisk Basilikum kan fx den ene dag bruges i en varm ret og næste dag i en god tomat-salat.