Når man taler om pizza, så er det oftest pizza fra det lokale pizzaria og lad mig slå fast med 7 tommer søm: Langt de fleste fladebrødmedfyld-variationer på et pizzaria her i landet kun navnefællesskabet til fælles med pizza!
Går man tilbage i historien, så er pizza italiensk fattigmandsmad og egentlig et ret enkel og ukompliceret ret.
Det ligger ligesom i fattigmands-konceptet, at der ligesom ikke er råd til alle mulige mærkelige ingredienser.
Såfremt man holder sig til de enkle variationer fx den med basilikum, tomat og ost er det muligt at tale om pizza.
I samme øjeblik du vælger kød, fisk eller hvad pizzasedlen nu angiver af variationer bevæger du dig længere og længere væk fra pizzaens oprindelse. Desværre følger der også gerne kalorier med vandring væk fra oprindelsen.
Mit egentlige råd: Hold pizzaforbruget på et minimum.
Hvis du har valgt pizza fra det lokale pizzaria, så gør dig den tjeneste dele den med en anden….og spis en ordentlig portion salat til.