Motion og vægttab. Er det nu også nødvendigt?

Godt spørgsmål.

På den ene side har man måske så mange steder man kan tage fat på sin vægttabsproces, at motion måske ikke lige er hvad man har allermest lyst til at bryde ned i sine bestanddele for at skrue noget sammen som man kan bruge i sin hverdag.

På en anden side, så kan netop motion gøre så mange skægge ting ved ens mentalitet, at netop det at man får rørt sig gør, at man får overskuddet til at gå igang med nogen af de andre steder man er klar over at man håndtere på en anden måde end tidligere

På en tredje side er man så meget fysisk ude af stand til at røre sig, at det vil være decideret dumt at gøre noget radikalt.

På en fjerde side så er man måske kommet så langt med kostvanerne som man kan komme og nu skal andre værktøjer tages i brug.

På en femte side……ja, der er mange perspektiver man kan tilgå motion på.

I kalorieregnskabet koster det faktisk temmelig meget, at forbruge kalorier…..men alene det, at man på egen krop mærker, at det tager ca. 20 minutter på det hårdeste crosstræner-niveau at forbrænde 50 gram chokolade, så tænker man sig faktisk en ekstra gang om det nu også kan betale sig at æde chokoladen.

Når man så med jævne mellemrum giver kroppen en – i mangel af bedre ord –  “reminder” om hvor hårdt det egentlig er, at smide overskydende kalorier, så har man faktisk ikke engang lyst til indtage “forkerte” kalorier.

At der på tirsdag starter vægtsprocessernes årlige tilbagevendende manddomsprøve: juletiden.
Det gør motion bare endnu vigtigere.   Ikke fordi man skal løbe zigzag mellem æbleskiver, glögg-krus eller brunkager eller intervaltræne de forskellige bryggeriers Julebryg. Eller huske snapsebalancen når der bliver langet sild rundt til julefrokosten……who am I kidding?   Naturligvis er det derfor.  Naturligvis skal man give sig selv lov til at være sammen med andre mennesker på den måde man nu ønsker det.

Ligeså naturlig som at børste tænder, stryge skjorter eller bare gå i bad, så skal det også være at svinge sig i cykelsadlen, binde vandreskoene eller bare starte Wii’en.
Prøv og tænk hvor mange kræfter man får samlet sammen til at kunne feste igennem. Undlader man samtidig at drikke sig sanseløst beruset, så kan man ovenikøbet huske festen om mandagen, hvor andre bare kan huske den gode fest, men detaljerne ligesom svæver i alkoholtågerne.

Derudover til mændene:  Ta’ og gå til dans fra januar til december……Det bliver så meget sjovere at bevæge sig på et dansegulv, når man kan de rigtige trin, samtidig med, at man tager fat i sin dame og kan føre hende rundt til den gode musik.

This entry was posted in Hjerne, Hjerte, motion and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Motion og vægttab. Er det nu også nødvendigt?

  1. Pingback: Drop motionen hvis du vil tabe dig – Fagbladet 3F « de3faktorer.dk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.